תגובהדורך shalsheles » דינסטאג ינואר 15, 2019 5:40 pm
דאס איז די נעכטיגע:
בס"ד
אור ליום ג' לסדר: ושם שתים עשרה עינות מים ושבעים תמרים
שלו' וישע רב לכל החברים והידידים
משתתפי השיעורים בחסד ה' עלינו
שלומכון ישגא לחדא
אשרינו מה טוב חלקינו ששם חלקינו בין יושבי בית המדרש, להיות מהמשכימים ומעריבים בדברי תורה, כה יתן ה' וכה יוסיף לאויוש"ט, לזכות גם בעתיד להיות ממזכי הרבים, בשותפות עם השומעים, המעירים, והמאירים, העוזרים והמסייעים, להרבצת התורה בכל יום ויום.
עד הנה -וגם לעתיד- בס"ד עמדתי על כך שמערכת השיעורים תהיה תורה שיש עמה חסד שאינו מצפה לתשלום גמול. מעודי גם לא בקשתי מהחברים השתתפות בדברי מצוה, ומתכונת נפשי לא נוסיתי בהנה וכהנה.
אולם לעת כזאת אשר חסידי בעלזא שליט"א מכל העולם התחברו לדבר מצוה, לטובת הצלת הישיבות ותלמודי התורה הק' בארה"ק, עניתי ואמרתי שאינני כפוי טובה, ואכיר טובה למקום שמבארה דליתי, וצאצאי שיחי' מגידוליה, ואבקש מהחברים אך בפעם הזאת, כיוצא מן הכלל שלא ללמד על הכלל, להשתתף אתי במשא אשר קבלתי עלי להיות עזר וסיוע שיש בו ממש למען יותר מרבבה תלמידים הלומדים תורה ויראת שמים בצל קורת בעלזא ברחבי ארץ ישראל ת"ו.
ב"ה שזכינו בזמן האחרון לראות בשותפות הקהילות, כשחברי קהילות תומכים ומסייעים גם בקהילות אחרות, ויש בכך יופי וחן מיוחד, וצדקה לשמה. והרי ידוע כי ממעלות הצדקה הכי חשובות, הוא שיתן ולא ידע למי נתן והמקבל לא ידע מי נתן, ובדרך כלל מפרשים שהשלימות בדרגא זו הוא בגין סילוק רגש הבושה מהמקבל. אבל הרמב"ם (הלכות מתנות עניים פ"י ה"ח כתב שהמעלה בצדקה כמו זו הוא מטעם אחר, וז"ל: "הנותן צדקה לעניים ולא ידע למי נתן ולא ידע העני ממי לקח, שהרי זו מצוה לשמה". ולכאו' פשוט שבתרומה למקום שבני איש אחר לומדים שם יש בכך יותר מצוה לשמה.
מדובר בדבר שלא יחזור על עצמו בס"ד, וזאת הפעם היחידה שמשתפים את החברים בשותפות מן הסוג הזה. כמוהו לא נהיתה וכמוהו לא תוסיף.
וזכות מרן מהר"א מבעלזא זי"ע ועכ"י שייסד והקים את התלמוד תורה והישיבה, ואמר כי מי שיתן ויתמוך במוסדותיו יהא חשוב כאילו נתן לו, יגן בעדכם באלף המגן, ותזכו לראות נחת מכל יו"ח, ובביתכם תשרה הברכה, והשכינה, בבריות גופא ונהורא מעליא.
בברכת יישר כוחכם וחילכם ותזכו למצוות
ידידכם, מנשה ישראל רייזמאן
עכשיו לעניין המעשי, הקמפיין התחיל לפני כמה שעות ונמשך עד מחר בערב בשעה 12 כחצות הלילה בארץ ישראל, הרב מנשה ישראל שליט"א התחייב להביא סכום גדול לקמפיין הנוכחי אנא תעזרו לו להגיע ליעדו בהקדם לכבוד התורה.
על ידי תרומתכם כפי יכולתכם לא משנה באיזה סכום נגיע ליעד שלנו כמו שאמרו חז"ל במסכת בבא בתרא דף ט: אף צדקה כל פרוטה ופרוטה מצטרפת לחשבון גדול.
אפשר לתרום בטלפונים אלו, ולציין עבור קבוצת הרב רייזמן שליט"א:
בארץ ישראל: 03-3085000