עקסעל: הילף אין עקסעל

די אחראים: זייער נייגעריג, אחראי, מאשקע, thefact

ראזי
שר חמישים
תגובות: 68
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג מאי 14, 2009 12:39 pm

תגובהדורך ראזי » מאנטאג פאברואר 07, 2011 1:10 pm

דארפסמאן האט געשריבן:טריי מיט א טעקסט טא קאלעם


טעקסט טא קאלעם ווייס איך אויכעט
אבער די י פין משה י, וועט אויסקומען אין די זעלבע קאלעם פון ראזענבערג

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 10199
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג פאברואר 07, 2011 2:39 pm

סאיז אפשר דא א שנעלערע וועג אבער אזוי ארבעט עס אויך

דריק אלט F11
רייט קליק אויף די רעכטע זייט ווי סשטייט Microsoft Excel Objects
insert moudle

פעסט אריין אין די moudle דאס

קאוד: וועל אויס אלע

Function GiveMeLastName(MyCell As String, Space As String) As String
Dim SpacePosition As Integer
SpacePosition = InStrRev(MyCell, Space)
GiveMeLastName = Mid(MyCell, SpacePosition)
End Function

Function GiveMeFirstName(MyCell As String, Space As String) As String
Dim SpacePosition As Integer
SpacePosition = InStrRev(MyCell, Space)
GiveMeFirstName = Mid(MyCell, 1, SpacePosition)
End Function


אין די סעל לייג אריין

קאוד: וועל אויס אלע

=GiveMeLastName(A1," ")


און די אנדערע לייג אריין

קאוד: וועל אויס אלע

=GiveMeFirstName(A1," ")


ריק עס אראפ די גאנצע קאלום

ענדזשוי!
לעצט פאראכטן דורך פאטאקי08 אום זונטאג מאי 29, 2011 2:38 pm, פאראכטן געווארן 2 מאל סך הכל.

אוועטאר
למעלה משבעים
שר שבעת אלפים
תגובות: 7527
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג מארטש 02, 2008 10:17 pm
לאקאציע: ערגעץ פארבלאנדזשעט אויף די גראדע וואסערן

תגובהדורך למעלה משבעים » מאנטאג פאברואר 07, 2011 2:40 pm

איך האב אזאנס געהאט פאריגע וואך, די גרינגסטע וועג איז מיר געווען עס צו נעמען אין ווארד, און קאנווערטן די טעיבל צו טעקסט (ביי פאראגראף) און מיט פיינד און ריפלעיס געמאכט אזוי, ביי פיינד אריין געלייגט דאס.

קאוד: וועל אויס אלע

 <*^13
באמערקט די ספעיס פאר די >, און ביי ריפלעיס געלייגט דאס.
מאכט זיכער די אז ער זיכט אויף up נישט down אדער all.
און נאכדעם קאפי אלעס אריין צו עקסעל און מאך טעקסט טו קאלום ביי קאמע.
---
פאטאקי האקט, עמער אויסטרייען וואס ער זאגט. מיינס שרייב איך נאכאלץ.

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 10199
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג פאברואר 07, 2011 2:43 pm

דא האסטו א סעמפל

ביידעי וועי

איינער קען אויפקומען מיט א איידיע וואס צי טוהן מיט מיין נעקסטע תגובה?
צוגעלייגטע
Book12 (1).xls
(38 KiB) דאונלאודעד 50 מאל

אוועטאר
לייבעלע
שר מאה
תגובות: 101
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג מאי 05, 2009 8:14 am

תגובהדורך לייבעלע » זונטאג פאברואר 20, 2011 3:29 pm

פראגע אין חשבון:

פאראיאר האב איך געהאט עקספענסעס פון $100,000, איך רעכן אז דאס קומענדיגע יאר וועלן זיך די עקספענסעס הייבן מיט 30%, דאס איז $130,000.

איך וויל דאס צוטיילן אין 12 חדשים, אז יעדע חודש זאל זיין מיט די זעלבע פראצענט העכער ווי דאס פאריגע.

איז דא א וועג אויסצורעכענען וויפיל פראצענט איך דארף צולייגן יעדע חודש דורך צוטיילן אין א ספעציפישן וועג די טאטאל פון 30%?
לייבעלע
- - - - - - - - -
leibeleh@gmail.com

אוועטאר
לייבעלע
שר מאה
תגובות: 101
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג מאי 05, 2009 8:14 am

תגובהדורך לייבעלע » זונטאג פאברואר 20, 2011 3:44 pm

לאזט מיר וויסן אויב מיין פראגע דארף מער הסבר.

שכח פון פאראויס,
לייבעלע
לייבעלע
- - - - - - - - -
leibeleh@gmail.com

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14107
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מיטוואך מארטש 02, 2011 3:00 am

כ'אב קאנווערטעד ממ צו אינטשעס אין עקסעל דורך

קאוד: וועל אויס אלע

=CONVERT(C2,"mm", "in")
דאס ארבעט פיין.

די פראבלעם אז ווען איך פארמעט די סעלס צו פרעקשאן > 8/16 דאך פארמעט ער עס נישט ריכטיג, ווייל ער געט מיר טיילמאל אומבאקאנטע וועליוס למשל 2/16 וואס ווערט נישט באנוצט אין אינטשעס נאר ענדערש 1/8 אדער 3/16.


דאנקע,
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

שמן זית
שר חמש מאות
תגובות: 835
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג ינואר 04, 2009 7:54 pm

תגובהדורך שמן זית » פרייטאג מארטש 04, 2011 2:44 pm

וויאזוי מאך איך אז עס זאל נישט זיין View Gridline
אבער יא ליינס צווישן איין שורה און צווייטן?
צווישן 1& 2 &3 און אזוי ווייטער?

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14107
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מוצ"ש מארטש 05, 2011 10:10 pm

לאז יא די View Gridline

סעלעקט די גאנצע שיט, רייט קליק, פארמעט סעללס, בארדער, נעם אראפ די ליינס פון די זייטן און דערמיטן.
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
moshele11211
שר האלף
תגובות: 1218
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג דעצמבער 26, 2010 2:18 pm

תגובהדורך moshele11211 » מאנטאג מארטש 07, 2011 2:24 pm

ס'דא אזא זאך ? ווען איך האב א קאלום למשל גאנץ A פון טעלפאן נומערן און איך וויל צולייגן צו אלע נומערן אויף איין מאל א 1 . למשל אלעס הייבט זיך אן 718 און איך וויל סזאל זיך אנהייבן 1718 אבער סזייער אסאך נומערן סוי וויל איך אלעס מאכן אויף איין מאל קען מען עס מאכן?

אוועטאר
מיליאנער
שר מאה
תגובות: 215
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג דעצמבער 19, 2010 9:59 am
לאקאציע: ביים ATM מאשין

תגובהדורך מיליאנער » מאנטאג מארטש 07, 2011 2:40 pm

יא ס'איז דא אזא זאך
למשל אויב די טעלעפאן נומבער איז אין CELL A1, לייג אריין אין א אנדער סעלל דער לשון
="1" & A1
און נאכדעם צו עס אראפ אויף די גאנצע קאלום

נאכדעם קענסטו מאכן פעיסט וועליוס אויב ס'פעלט אויס
מי שיש לו מנה רוצה מאתים

אוועטאר
moshele11211
שר האלף
תגובות: 1218
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג דעצמבער 26, 2010 2:18 pm

תגובהדורך moshele11211 » מאנטאג מארטש 07, 2011 3:03 pm

א גרויסן יישר כח מיליאנער געשפארט אסאך צייט

שמן זית
שר חמש מאות
תגובות: 835
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג ינואר 04, 2009 7:54 pm

תגובהדורך שמן זית » דינסטאג מארטש 08, 2011 5:46 pm

שוועמל האט געשריבן:לאז יא די View Gridline

סעלעקט די גאנצע שיט, רייט קליק, פארמעט סעללס, בארדער, נעם אראפ די ליינס פון די זייטן און דערמיטן.


איך האב פרובירט עס איז נאך אלץ דא ליינס צווישן קאלום A און קאלום B

עולם_גולם
שר העשר
תגובות: 15
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג אוקטובער 06, 2006 11:08 am

תגובהדורך עולם_גולם » דינסטאג מארטש 15, 2011 10:16 am

איז דא א מעגליכקייט א עקסעל זאל פארשטיין א נומער אזויווי דאס 92×48 ?
צוגעלייגטע
ScreenShot001.PNG

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 10199
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דינסטאג מארטש 15, 2011 11:06 am

דאס איז די פשוטע וועג
צוגעלייגטע
olem-golem.xls
(15 KiB) דאונלאודעד 47 מאל

עולם_גולם
שר העשר
תגובות: 15
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג אוקטובער 06, 2006 11:08 am

תגובהדורך עולם_גולם » דינסטאג מארטש 15, 2011 11:41 am

פאטאקי08 האט געשריבן:דאס איז די פשוטע וועג

מיסטער פאטאקי די פשוטע וועג איז קיין וועג.
איך האב א ספרעד שעיט מיט צעינדליגער סייזעס פין באקסעס די פראבלעים איז אז עס איז אין סענטעמיטער,פארדעם וויל איך ניצען די "קאנוועריט" פינקציע, אבער וויבאלד די גאנצע מעזערמענט איז אין איין סעל ארבעט עס נישט.
צוגעלייגטע
ScreenShot002.PNG

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 10199
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דינסטאג מארטש 15, 2011 11:55 am

איך וועל דיר מאכען אי"ה א פונקציע איין פראגע נאר

איז די בילד אקוראט?
דאס הייסט אלע סעלס זענען אזוי?
נומערXנומערXנומערcm
און וויאזוי ווילסטו די output זאל אויסקוקן
אזוי איז גוט?
98x48x68.5in

עולם_גולם
שר העשר
תגובות: 15
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג אוקטובער 06, 2006 11:08 am

תגובהדורך עולם_גולם » דינסטאג מארטש 15, 2011 12:06 pm

פאטאקי08 האט געשריבן:איך וועל דיר מאכען אי"ה א פונקציע איין פראגע נאר

איז די בילד אקוראט?
אזוי איז גוט?
98x48x68.5in


יא
אזוי איז גיט, איך וויס וויאזוי ארויסצינעמען די cm-in

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 10199
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דינסטאג מארטש 15, 2011 12:25 pm

דריק
ALT+F11
רייט קליק אויף vbaproject אויף די לינקע זייט
דריק
insert -- module

פעיסט אריין דאס

קאוד: וועל אויס אלע

Function olemgolem(ByVal fld As String) As String
    Dim tempstring As String, measurement As String, lngValue As Long, StrValues As String
    tempstring = Left(fld, Len(fld) - 2)
    measurement = Right(fld, 2)
        For x = 0 To 2
             StrValues = StrValues & Convert(Split(tempstring, "x")(x), measurement, "in") & "x"
        Next x
olemgolem = StrValues & "in"
End Function



אויב איז עס עקסעל 2003 וואס האט נאך נישט די קאנווערט פונקציע דאן פעיסט אויך אריין דאס אונטער די פריערדיגע

קאוד: וועל אויס אלע

Function Convert(ByVal fld As Long, convertfrom As String, convertto As String) As Long
    Select Case convertfrom
        Case "cm"
            Convert = fld * 0.393700787
        Case "in"
            Convert = fld * 2.54
    End Select
End Function


מאך צי וויזועל בעסיק און ביסט צוריק און עקסעל טייפ אריין ביי B קאלום

קאוד: וועל אויס אלע

=olemgolem(A1)


צי אראפ ביז אונטען

ענדזשוי!

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 10199
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דינסטאג מארטש 15, 2011 12:26 pm

סעמפל
צוגעלייגטע
olemgolem.xls
(23 KiB) דאונלאודעד 34 מאל

עולם_גולם
שר העשר
תגובות: 15
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג אוקטובער 06, 2006 11:08 am

תגובהדורך עולם_גולם » דינסטאג מארטש 15, 2011 12:59 pm

ישר כח עקס-גיבאנטאר, איך וועל עס שפעטער אויסטרייען
פאטאקי08 האט געשריבן:צי אראפ ביז אונטען


אסאך ווייסען נישט אז מדארף נישט ציען מקען אנשאט דאבעל קליקען אויפן +

אוועטאר
שאינו יודע
שר ארבעת האלפים
תגובות: 4405
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג מארטש 24, 2011 1:27 pm

תגובהדורך שאינו יודע » דאנארשטאג מארטש 24, 2011 9:19 pm

אויב שרייבסטו יעדן טאג וויפיל שעה עס איז דעמאלטס איז פשוט וויאזוי די קענסט עס מאכן אויב ווילסטו וויסן וויאזוי לאז מיר וויסן
אז דו ווייסט נישט, רעד נישט!

שמן זית
שר חמש מאות
תגובות: 835
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג ינואר 04, 2009 7:54 pm

תגובהדורך שמן זית » פרייטאג מאי 06, 2011 2:11 pm

וויאזוי מאך איך א פארמולא ארויסצונעמען בערך די ערשטע 200 אותיות פון א א געוועיסע סעל בתנאי אז נאך 200 אותיות ענדיגט זיך א ווארט אויב נישט זאל עס ארויסנעמען ביז סוף ווארט, און דערנאך זאל ער נעמען די איבריגע אותיות העכער 200 אוןעס אריינלייגן אין נעקסטן סעל,?
ס''ה זאל די ערשטע סעל ארויסנעמען די ערשטע 200 אותיות און די נעקסטע סעל זאל ארויסנעמען די איבריגע

שמן זית
שר חמש מאות
תגובות: 835
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג ינואר 04, 2009 7:54 pm

תגובהדורך שמן זית » זונטאג מאי 08, 2011 3:51 pm

שמן זית האט געשריבן:וויאזוי מאך איך א פארמולא ארויסצונעמען בערך די ערשטע 200 אותיות פון א א געוועיסע סעל בתנאי אז נאך 200 אותיות ענדיגט זיך א ווארט אויב נישט זאל עס ארויסנעמען ביז סוף ווארט, און דערנאך זאל ער נעמען די איבריגע אותיות העכער 200 אוןעס אריינלייגן אין נעקסטן סעל,?
ס''ה זאל די ערשטע סעל ארויסנעמען די ערשטע 200 אותיות און די נעקסטע סעל זאל ארויסנעמען די איבריגע

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 10199
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » זונטאג מאי 08, 2011 5:37 pm

דריק
ALT+F11
רייט קליק אויף vbaproject אויף די לינקע זייט
דריק
insert -- module

פעיסט אריין דאס

קאוד: וועל אויס אלע

Function shemenzaiyit(fld As String, cell As Integer) As String
    Dim tempInt As Integer
     
        For i = 201 To 400
            tempInt = i
            If Mid(fld, i, 1) = " " Then Exit For
        Next i
        Select Case cell
            Case 1
                shemenzaiyit = Left(fld, tempInt - 1)
            Case 2
                shemenzaiyit = Mid(fld, tempInt + 1)
        End Select
End Function




מאך צי וויזועל בעסיק און ביסט צוריק און עקסעל טייפ אריין ביי B קאלום

קאוד: וועל אויס אלע

=shemenzaiyit(A1,1)


צי אראפ ביז אונטען

ביי C קאלום טייפ אריין

קאוד: וועל אויס אלע

=shemenzaiyit(A1,2)


צי אראפ ביז אונטען

ענדזשוי!


נ.ב. ביטע לאז מיר וויסן אויב סהאט געארבעט
דאנקע


צוריק צו “מייקראסאפט עקסעל / עקסעס”

ווער איז אונליין

באנוצערס וואס דרייען זיך איצט דא: נישטא קיין איינגעשריבענע באנוצערס און איין גאסט